Binance VD anser att Centralbankens digitala valutor kan utgöra ett hot mot Bitcoin

Centralbankens digitala valutor (CBDCs) är den hetaste trenden i den globala banksektorn med flera projekt på gång och en CBDC finns redan i Bahamas. När han talade om den här frågan noterade Binance VD Changpeng Zhao att han tror att ökningen av CBDC kan vara ett hot mot Immediate Edge om en mer avancerad version av den utvecklades.

I en intervju med Jeff Roberts, seniorförfattare för mediautgivaren Fortune, blev Zhao tillfrågad om sina åsikter om People’s Bank of China digitala yuan-initiativ och hur det skulle påverka kryptoindustrin som helhet.

I sitt svar sa Zhao att någon blockchain eller kryptovaluta skulle vara bra för industrin eftersom det legitimerar digitala tillgångar och breddar medvetenheten om denna nya teknik och tillgångsklass.

Han tillade att trots loppet som pågår bland större länder för att lansera en statlig digital valuta, kommer dessa CBDC sannolikt att vara mer restriktiva från början men skulle utvecklas över tiden.

Bitcoin kan ersättas

Verkställande direktören frågades direkt om vilket hot CBDC utgör för Bitcoin, vilket han svarade och sa att väldigt få CBDC har samma frihet som Bitcoin och att de skulle vara mycket centraliserade och kontrollerade.

Han varnade dock för att scenariot kan vara annorlunda på lång sikt:

”Om det finns en regering som driver en annan kryptovaluta som är ännu mer öppen, mer gratis, har mindre begränsningar än Bitcoin och är snabbare och billigare att använda, skulle det hota Bitcoin. Men det är bra för branschen, det är bara något bättre än Bitcoin och skulle ersätta det. ”

Han fortsatte att en förändring inte skulle vara en dålig sak och jämförde den här HTML5 som ersatte HTML4.

Zhao frågades också om Binance hade planer på att utfärda ett Yuan-parat stablecoin för att ytterligare komplettera de befintliga stablecoins på börsen. Han svarade att det inte händer när som helst och tillade att det fanns för många begränsningar avseende kapitalflykt från Kina.

Digitala valutor kan skada det finansiella systemet

Men åsikterna tycks variera när det gäller den senaste tidens uppgång av CBDC-trenden. Enligt tysk politiker och styrelseledamot i landets centralbank, Burkhard Balz, kan en digital euro vara ett potentiellt hot mot det finansiella systemet om det används en värdeförråd.

Under förra året publicerade Baselkommittén för banktillsyn, ett internationellt organ som utgör 60 banktillsynsmyndigheter från flera andra länder, ett papper om att trots att kryptoindustrin är för liten jämfört med det globala finansiella systemet, utvidgningen av kryptoindustrin kan visa sig vara riskabelt för bankerna såväl som för den globala ekonomin.

This entry was posted in Ethereum, industrin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.